Sjamanistische meditatie


In het bos gegaan om te mediteren. Ik had een mooie kuil gevonden. Maak het mezelf comfortabel door een   kussentje mee te nemen, dan trekt de kou niet zo snel door. 
In meditatie werd ik verrast door mijn nature spirit die mij uitnodigde een pad op te gaan. Het was een mooi bos pad al ging ik op stap in mijn fantasie, ik kon de den appeltjes onder mijn voetzolen voelen. De geur van dennen drong door in neus. Het pad werd wat breder en steeds lichter. Even later keek ik uit op een open plek. Nature spirit vroeg mij stil te zijn. Ik hoorde een luid gegrom. Aan de andere kant van de open plek kwam een bruine beer het veldje op. Het was een grote moeder beer met een piep klein baby beertje wat er achter aan huppelde. Ze gromde luid en hard maar het klok vriendelijk. Ze wenkte me en ik liep naar haar toe. Gezamenlijk verlieten we de open plek en trokken dieper het bos in.  De bomen stonden hier dichter op elkaar en het werd donkerder .We kwamen uit bij een rots met daarin een hol. Het hol van de beer.  Daar binnen liet ze me zien hoe de beer mee gaat in de seizoenen en wat we als mensen daarvan kunnen leren.  In de zomer staat de kracht van de beer symbool voor het vuur van de zomer. In de herfst paart ze en trekt ze zich terug in haar hol. Het hol van de beer is in het sjamanisme een veel gebruikt ritueel om oud zeer te verwerken.  In de winter, tijdens haar winter slaap, wordt haar jong geboren. Niemand ziet het nieuwe leven maar het is aanwezig. In het duister wordt het gevoed en sterkt het aan om in de lente samen met haar moeder naar buiten te komen.
Ik dankte de beer en ging terug naar de open plek waar nature spirit op mij stond te wachten en me terug naar mijn plekje begeleide.
Dankbaar  bleef ik nog even zitten.

Ik nodig je uit vandaag een dergelijke sjamanistisch meditatie te doen.
Eerst wat tekst en uitleg.
Er gaan wel spook verhalen rond betreffende sjamanisme , maar wanneer je een dergelijke meditatie nuchter d.w.z. zonder verdovende of hallucinerende  middelen  in gaat, is een dergelijke meditatie volkomen veilig uit te voeren. Ik heb deze meerdere malen met een groepje kinderen gedaan en zij vonden het heerlijk.

Zoek een plekje om je meditatie te doen. Deze gaat met je fantasie dus je hoeft niet speciaal naar buiten. Ik vind dat altijd wel het prettigste omdat de buiten geluiden een extra aanvulling voor mij zijn.

In deze meditatie wordt je geleid door een helper, ik noem deze mijn nature spirit. Hij heeft voor mij een pad gemaakt . Een magisch natuur pad. Ik ben er nooit  een afslag tegen gekomen toch kan het pad naar zeer  verschillende plaatsen leiden. De ene keer komt het uit op een open plek in het bos een andere keer op het strand en soms gaan we door een holletje de grond in. Het kan allemaal. Laat je verassen.

Ik geloof dat iedereen een nature spirit heeft, ken je hem nog niet ? Is dit misschien een mooie gelegenheid hem (of haar) te leren kennen. Is dat echter niets voor jouw, dan kun je ook zelfstandig het fantasie pad opgaan,  of je  helper gids of engel vragen je te begeleiden.Samen loop je het pad op en kom je uit op een bijzondere plaats.
Dan zijn er verschillende mogelijkheden :
Of op deze plek heeft je spirit iets voor je klaar gelegd, of je ontmoet daar iets of iemand om van daar uit je reis te vervolgen.
Laat je verrassen.

Je adem is voertuig. Je ademt rustig en je blijft voor een deel met aandacht bewust van je adem. Een ander deel van je aandacht gaat mee met de fantasie en laat deze los en vrij zonder oordeel.

Veel plezier !!!
dankbaarheid
is een mooi
dank je welGeen opmerkingen: